osteopathie
fysiotherapie
links
klachten paard
cv
contact
Fysiotherapie maakt gebruik van verschillende technieken. Zoals massage; toepassen van verschillende technieken om de circulatie te verbeteren, de spierspanning te normaliseren en de eventueel aanwezige zwelling te laten verminderen. Bewegingstherapie is het doelgericht uitvoeren of laten uitvoeren van bewegingen om stijfheid te verminderen en spierkracht en stabiliteit te verbeteren. Fysiothechnische applicaties worden over het algemeen gebruikt als aanvulling op de voorgenoemde therapieën. Denk hierbij aan warmte, koude, magneetveld of laser.

Gedragsproblemen kunnen het gevolg zijn van lichamelijke pijn of hinder. Daarom zal een fysiotherapeutische behandeling ook deze verhelpen. Indicaties voor een behandeling door een dierenfysiotherapeut zijn alle stoornissen die betrekking

Gezelschapsdieren die bij uitstek geschikt zijn voor fysiotherapie zijn de hond en het paard. Andere dieren zijn ook welkom, zij moeten wel behandelbaar zijn. Dat wil zeggen: aangeraakt kunnen worden en hanteerbaar zijn.
behandeling
fysiotherapie
training
magneetveld